Fogd és vidd újraélesztve

A Microsoft a DragAndDrop technikát már a Windows korai verzióiban megjelentette. A Win95-től igazi értelmet nyert, aztán valahogy eltűnt…

Valljuk be, sok bosszúságot okozott egy fájl drag&drop-pal való mozgatása. vagy lemásolódott vagy átmozgatódott vagy parancsikon készült hozzá a leglehetetlenebb helyeken, az asztalon vagy a dokumentumok mappában. Ezért inkább nem használtuk.

drag and drop

De egy programon belül az adatok mozgatásának kézenfekvő módszere. Lenne. Ha a böngészők nem lehetetlenítették volna el a technikát. Eddig egy logikus használati módját láttam a böngészőben. LogMeIn parancsikont helyezhettem az asztalomra. Persze az Internet Explorer 3 kérdést tett fel előtte, hogy valóban lemondtam-e az életemről, stb.

Külön csoportot hoztunk létre, hogy a drag&drop-ot felélesszük. Még keressük a megfelelően kézreálló és informatív megoldást, hogy a felhasználó tudja, mi fog történni, ha elengedi az adatokat (akarom mondani elengedi az egég bal gombját). Eddig a proof-of-concept tanulmánymunkáink pozitív sikerről számoltak be. Nemsokára be fogjuk vezetni a darg&drop széles körű használat, de a teljes kidolgozottsághoz még idő kell.