SymbolTouch iPhone

Érintsd meg! – Symbol Touch

A technológia és a társadalom fejlődése kéz a kézben jár. Az elmúlt tíz évben a mobil eszközök fejlődése nagy utat járt be. Számos technológiai újítást azonban a nagyközönség nem fogadott el, a legtöbbnek nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Mára azonban kialakult egy irányvonal, amelyre a nagy cégek is komoly figyelmet fordítanak. Gesztusok és érintőképernyők.

Az ún. finommotorikus mozgásokat a gyermekek 2-4 éves korukban elsajátítják. A felnőtteknek pedig most kell ezeket megtanulniuk!

Ügyviteli rendszerünk fejlesztése mellett erőforrásaink megengedik, hogy megtegyük első szárny próbálgatásainkat az érintőképernyős területen is. Az ötlet maga egy belső, alulról jövő kezdeményezés eredménye. Az általam irányított kollégákat mindig inspirálják az újdonságok, sőt nem ritkán a lehetetlennek tűnő dolgok is. Az érintőképernyős platformunk is ilyen!

 

Megoldásnak indult, alkalmazás lett belőle

A tervezett megoldás egy olyan fejlesztői platform lett volna, amely lehetővé teszi a Symbol Ügyvitelhez szervesen kapcsolódó (ugyanazon adatokat kezelő) mobil alkalmazások kialakítását. A cél az volt, hogy minden modern, érintéssel vezérelhető okostelefonon és táblagépen (iPhone, iPad, Android telefon és Android táblagép) futó alkalmazásokat készítsünk. Megrendelői igények alapján.

Azonban, ahogy azt a Symbol Ügyvitellel kapcsolatban megtanultuk, csak arról tud álmodni az ügyfél, amit lát. Ezért kollégáim, igazi csapatmunkával, sok szakmai vitával fűszerezve elkészítették a Symbol Touch-ot. A Symbol Touch egy kész alkalmazás, a Symbol Ügyvitel legfontosabb funkcióit érhetjük el vele. Olyan funkciókat, amilyenekre az érintőképernyő és a felbontás lehetőséget ad.

 

Akkor ez egy APP?

Vezető fejlesztő kollégám egy blog bejegyzésben összeszedte gondolatait arról, hogy miért nem lehet app-okból építkezni.

[learn_more caption=”APP-okból állna a világ?”] Az APP-ok világát éljük. Kicsit, könnyű, olcsó, gyorsan elkészíthető, ingyen van (általában). Az egyszerű embernek pedig a világképe átalakulhat és azt gondolhatja, hogy majd sok-sok app-ból épít egy irodát magának. Másik app-okból pedig bejárónőt, a harmadik napon pedig egy komplett családot.

Elhisszük, mert el akarjuk hinni, hogy app-okból fel tudunk építeni egy céges infrastruktúrát. Kell egy határidő-app, egy naptár-widget, egy rss-app a hírek miatt, google-app a weboldalam karbantartásához, egy mail-app, hogy legyenek bejövő leveleim, majd egy office-app, hogy a doksikat meg tudjam nyitni. Ebből csak ambiciózus kisfiúk színes játszótere lesz, de nem cég.

Tovább olvasom >>[/learn_more]

A Symbol Touch nem egy APP. Sokkal inkább egy multi-platform alkalmazás, amely a mai moziműsor vagy időjárás helyett a cégem ügyviteléhez enged hozzáférést. A Symbol Touch csapata megoldotta, hogy több tízezer vevővel, nyitott számlák százaival is megbirkózzon a rendszer. Nálunk nem csak az utolsó számlát lehet megnézni.

Symbol Touch Symbol Tech Zrt.

 

Mikor lesz elérhető?

Személy szerint én a praktikum híve vagyok. MacBook Pro számítógépet használok, de nincs okostelefonom. Sokkal fontosabb számomra, hogy a telefonban négy SIM kártya is elférjen. De a Symbol Touch termék olyannyira megmozgatta a fantáziámat, hogy rövid időn belül valamilyen okostelefon vagy tablet megoldásra fogok áttérni. (Emlékezzenek, a technológia és a társadalom fejlődése kéz a kézben jár!)

Még sok fejlesztést kell elvégeznünk, de házon belül már használjuk. A mindennapi (táv)munkát szeretnénk kényelmessé tenni! Ehhez pedig még több hétnyi tesztelés, pozitív és negatív, gyakorlati visszajelzések tömkelege szükséges. Ettől függetlenül ne lepődjenek meg, ha egyik-másik tanácsadó kolléga a jövő héten már a saját táblagépével fog megérkezni Önökhöz!

Hagyja, hogy Önt is megérintsék a modern kor innovációi!