Tag Archive for: wifi

Számlázóprogramok problémája WIFI hálózaton

Mindannyian találkoztunk azokkal az esetekkel, amikor egy WIFI hálózat kicsit leterheltebb és még a 10%-át sem hozza annak, ami rá van írva a routerre. Nagy cégeknél a hálózat komolyabb ugyan, de a többi cég az irodaházban ugyanúgy bezavarhat. És be is zavar.

Azok az ügyviteli rendszerek, amelyek a megszokott, összekattintgatós módszerrel készültek (“Programozzunk könnyen gyorsan Clipperben/Delphiben”), egy számítógépen tökéletesen futnak. A hálózatos működés is megvalósult, bár itt, amig valaki számlát állít ki, addig a többiek néha várakoznak. 2-3 éves fejlesztés után (miközben az ügyfelek jelezék, hogy mi hol nem megy hálózatban) minden flottul ment. A Windows7 hálózati kezelése kicsit felboríthatja a terveket, de ha XP-t használnak, akkor működik a dolog. Amig van kábel a szerver és a gép között. WIFI-n a programok nem működnek, mert annyira gyakran és olyan sok adat utazik (utazna) a hálózaton.

Cégünk egy emberévig (fejlesztés mértékegysége), gyakorlatban 3 ember, 4 hónapig fejlesztette azt az adatbáziskezelési technológiát, amely WIFI hálózaton is alkalmas a program működtetésére. Az unalmas részleteket nélkülözve annyit érdemes tudni, hogy a bizonylatok kiállításakor szinte minden információ rendelkezésre áll, hogy a munkát elvégezhessük, nincs szükség állandó kapcsolatra.

Emiatt Symbol Ügyvitel termékünk dobozos változatának csomagolásán is ott virít a felirat:

Vezeték nélküli hálózaton is használható“.