Bejegyzés

Desktop bűvös bája

Nagyon trendi laptop/notebook kombinációval fejleszteni, de cégünk már rég kinőtte azt a méretet, amikor a fejlesztő mozog, ügyfelekhez jár, bemutat, előadást tart. Fejlesztői gépeink szokásos cseréje most kicsit nagyobb változást hoz(ott).

Bármennyire is erős egy notebook, bármennyire fel van tuningolva SSD meghajtókkal, amitől csendes lesz és gyors… az asztali számítógépek teljesítményét nem éri el. Ár/érték arányban biztosan nem. Asztali, desktop számítógépek mellett raktuk le a voksunkat. HP Pro, Intel Core I5/I7 processzorral szerelve, benne végtelen mennyiségű (500GB sok mindenre elég) tárhely. Mindez kiegészítve persze a céges fájlszerverrel optimális fejlesztésre. De van még egy jobb ötletünk…

ssd

A cég vezetése kitalálta, hogy legyen dedikált fejlesztői szerver. Kollégák távoli asztallal (RDP) be tudnak lépni a számítógépeikre, sőt ha azok ki vannak kapcsolva, akkor WakeOnLan-nal fel tudják előtte ébreszteni azokat. De milyen jó lenne egy dedikált szerver! És valóban… Jövőbeni törekvésünk az, hogy egy olyan nagy teljesítményű, könnyen bővíthető (skálázható, például virtuális gépekre  épülő, felhős) számítógépet állítsunk be, amelyen minden fejlesztői tevékenység elvégezhető. Legyen szó webes vagy WinForms fejlesztésről.

Minden fejlesztő ide lépne be, állandóan futna. Minden, a fejlesztéshez szükséges komponens megtalálható lenne rajta. Nem kellene gépenként verziókövetés, biztonsági mentés, stb.

Ez az álom a terveink szerint hamar valóra fog válni.