1000+ fejlesztő dolgozik a Windows Mobile 7-en

Minden eddiginél kiugróbb mennyiségű erőforrást használ fel a Microsoft az új Mobile platform kialakításához. Ezt is kell tennie, mert már sok a konkurencia.

A https://www.geekzone.co.nz/paulspain/6799 bejegyzésben olvashatjuk, hogy 1000-nél több fejlesztő dolgozik az új platform kialakításán. További 65-70 betöltendő pozíció van szabadon. Ez persze nem összehasonlítható a hazai fejlesztőcégek kapacitásával, sem cégméret, sem pedig az előállítandó termék “fontosságának”, pénzügyi, iparági befolyásának tekintetében. De mégis elgondolkodtató.

  1. Elképzelhető, hogy tényleg sok a munka, számos feladat vár megoldásra vagy mert nemsokára meg akarnak vele jelenni vagy mert túl sok hibát találtak és a szokásos 50-80 fős csapattal ez nem oldható meg.
  2. Másik gondolatom szerint olyan mennyiségű és értékű innovációt építenek bele a termékbe (amely platform és platformra épített alkalmazások együttese), amelyet nem tesznek publikussá egy 15 fős csapat számára. Azaz mindenki csak egy kis szeletet lát belőle. Attól, hogy valaki ott fejlesztő, még nem férhet hozzá a know-how-hoz. Az Apple-lel vívott harcban ez létfontosságú.

wm7

Belső üzenőfalunkon ezt foglalta össze kollégánk:

“Gondolom egy olyan stratégiát próbálnak használni, ahol a feladatokat annyira szét osztják, hogy önmagában ne érjen semmit. Így nem tud elég sok infó kiszivárogni a termékről. És az erőforrások rendelkezésre állása is megnő, fizetni pedig az elvégzett munkáért kell. Leszűkül az üresjárati idő, ami a munkába járós, napi 8 órában foglalkoztatottaknál előfordul (Kávészünet, ebédszünet, óránként 10 perces kötelező szünet…)”

Lehet benne valami…