A legtöbb telefonhívást emiatt kaptuk

Ritkán fordul elő, hogy észrevehetően sok hívást kapunk egy programváltoztatás miatt. Az 1.112-es verzióval most ez megesett. Ügyfeleink 7-8%-a telefonált (a verziószám hasonlít a 112-es segélyhívó számra, de ez csak véletlen) vagy írt e-mail üzenetet, hogy egy eddig nem látott korlátozás miatt nem tud bizonylatot kiállítani. A végén örültek a korlátozásnak.

Ügyfeleink az új verzióval elkezdtek bizonylatokat kiállítani, de a rendszer nem engedte elmenteni a bizonylatot. Ekkor jöttek a telefonok. A verziótörténet az alábbi bejegyzést tartalmazta:

Bizonylat dátumok fokozott ellenőrzése

A bizonylat dátumok fokozott ellenőrzése (rendszerbeállítások) nem engedi adott napnál régebbi vagy újabb bizonylat kiállítását. A tolerancia értékek a kelt, teljesítés és fizetési határidőre külön-külön adhatóak meg.

Több ügyfelünk kérésére/javaslatára bevezettük azt a rendszerbeállítást, mely szerint adott határokon belül lehet csak dátumot beállítani. Ennek célja, hogy ne lehessen például az 512-es évre (1502 évvel ezelőtti évben) bizonylatot kiállítani. Ez 7-8%-nyi ügyfélnek nem engedte elmenteni a bizonylatot, de ők ennek örültek, hiszen valamilyen rossz dátumot adtak meg.

A jövőben is javasoljuk, hogy minden felhasználó tekintse át a verziótörténet újdonságait és a narancs színnel kijelölt részeket külön értelmezzék, alkalmazzák cégükre.