Elkészült a Symbol Ügyvitel és a NAV közötti kommunikáció!

NAV online számla beállítása – Symbol Ügyvitel NAV biztos számlázó program

Bisnode AAA tanúsítványát kaptuk meg

Mellyel Magyarországon csupán a cégek 0,63 %-a rendelkezik, velünk az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony.

2015.06.19: Cégünk zárva tart

Cégünk 2015. június 19-én technikai okok miatt zárva tart

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy irodai átalakítási munkálatok miatt az Internet elérésünk korlátozott lesz, amiatt Lehel úti irodánk zárva tart, a telefonos ügyfélszolgálat szünetel. Megértésüket köszönjük!

Symbol Ügyvitel v1.120 – “Livingston”

A nyár kezdetével az ügyfél igények időszaka is beköszöntött. Emiatt verziókiadási terveinket is át kellett ütemeznünk, felgyorsítva az elkészült módosítások közzétételét.

Livingston egy népszerű településnév. Csak az USA-ban 16 települést hívnak Livingstonnak, minden harmadik államban van egy ilyen város, falu. Mi a skóciai Livingston-t választottuk az 1.120-as verzió “címadó” településének. Nyugat-Skócia legnagyobb települése, amelyet a második világháború miatt 1962-ben építettek (újjá). Több kis település köré épült, amelyek 1963-ig nyílt (itthon tanya) településként, főleg mezőgazdasággal foglalkoztak.
2003 áprilisa óta itt találjuk a Sukottorando Nihongo Hoshū Jugyō Kō nevű, skóciai hétvégi japán iskolát is.

szerk: Ternovszky Béla által jegyzett Macskafogó 2-ben is feltűnik egy Livingstone nevű karakter, amelyet David Livingstone, híres Afrika kutatóról mintáztak a film készítői.

Livingston2

A legfontosabb fejlesztések (teljes lista itt):

CashCube pénztárgép verziókövetés
CashCube Light és CashCube Pro pénztárgép V8.

Új szűrő mező a vevői rendelések tömeges számlázásakor
Vevői rendelések tömeges számlázása ablakon most már a fizetési módra is lehet szűrni.

Hierarchikus törzsadatok exportálása
Hierarchikusan rendezett törzsadatok exportálhatóak lettek.

Termék szűrés webes csoportokra
Termékek webes csoportokra való szűrése a kiválasztott csoport minden gyermekcsoportjába tartozó terméket is megjelenít.

Előleg felhasználás üzleti folyamata
Az üzleti folyamat jelzi az előlegszámlák felhasználását.

Számlázott rendelések postakönyvön
Előleggel rendelkező számlázott rendelések is beválaszthatóak postakönyvre.

Termék profit számítás egyedi azonosítók nélkül
Termék profit számításból az egyedi azonosítók kihagyhatóak rendszerbeállítástól függően.

Projektek kódjainak nyomtatása bizonylattételekhez
Bizonylattömbönként beállítható, hogy megjelenjenek-e a tételekhez beállított projektek kódjai.

Kiegyenlítésben felhasznált bizonylat
Kiegyenlítések ablakon most már jelöljük, hogy az aktuális bizonylatot felhasználták-e már kiegyenlítésben.

Merjen szintet lépni, mi álljuk a költséget!

Ügyfeleink sok esetben szeretnének magasabb ügyviteli szintre lépni. Nem csak egy kiegészítő árajánlat-készítő modult vásárolnak, hanem eddigi számlázó programjukat készletkezelőre cserélik. Gyakran előfordul, hogy a kis készletkezelő alkalmazást gyártás-támogató programra cserélik. Sőt az idei év slágere a Symbol Enterprise, egyre többen váltanak!

A magyar KKV cégeknek van hova fejlődniük. Ami jó hír, hogy nálunk van mivel fejlődni! Vadonatúj modulok egész garmadája áll rendelkezésre, és 2014-2015 zászlóshajója a Symbol Enterprise is elérhetővé vált minden ügyfeleink számára.

Nagyobb verzióra lépés esetén eddig is beszámítottuk a korábbi rendszerek árát: a vásárlási időtől függően, az akkori bekerülési ár 25-50%-át jóváírtuk. Nyári akciónk keretében most a jelenlegi rendszer vételárának 100%-át beszámítjuk új, nagyobb tudású rendszere árába.

Merjen lépni és válassza a folyamatosan növekvő cégének megfelelő szintű ügyvitelt!

100 %

Ha 2015. augusztus 31-ig vásárol a jelenleginél nagyobb tudású rendszert, úgy a korábbi rendszerének vételára teljes egészében, 100%-ban beszámításra kerül az új rendszer vételárába: kiszámítható, mert 100%-ban beszámítható!

A részletekkel kapcsolatban keresse értékesítő kollégáinkat a (1) 445-1404-es telefonon vagy az ertekesites@symboltech.hu e-mail címen!

 

2014. ünnepi nyitvatartás

Értesítjük tisztelt ügyfeleinket, hogy cégünk 2014-ben az ünnepek alatt az alábbiak szerint tart nyitva:

December 15-19: munkanap

December 22-23: munkanap

December 24-26: ünnepnap

December 29-31: munkaszüneti napok

Január 2: munkaszüneti nap

Első munkanap: 2015. január 5.

December 13-án cégünk irodája zárva

Értesítjük tisztelt ügyfeleinket, hogy cégünk 2014. december 13-án zárva tart.

December közepén már mindenki siet, mindenki igyekszik behozni az egész éves lemaradást. Megpróbáljuk úgy ütemezni a tennivalókat, hogy végezzünk velük mire jönnek az ünnepek. Lehetőleg ne maradjon semmi függőben, ne zavarják meg a meghitt pillanatokat ügyes-bajos dolgok!

Ilyenkor mindenkinek jól jön egy plusz nap. Amit az év eltelt 346 napjában nem tudtunk elintézni, amely tervünket ennyi nap alatt nem tudtuk megvalósítani, azt ne ezen a szombaton próbáljuk behozni. Kollégáink emiatt ezen a szombaton az idejüket az ünnepi készülődésnek szentelik. Hétfőn irodánk újra nyitva tart.

Az ügyfélszolgálatra küldött leveleket a kollégák igyekeznek megválaszolni,
kiemelt ügyfeleink szakértő kollégáinkat mobiltelefonjaikon elérhetik.

SÚLY-os változtatások a Symbol Ügyvitelben: EKÁER

A Symbol Ügyvitel kezdeti változatában termékenként már megadhatóak voltak a kiterjedési információk: súly és térfogat. Ezeket a rendszer (integrált rendszerről lévén szó, nem volt nehéz) több helyen használta, számolt vele. A felhasználói igények bővülésével, a program használatának elterjedésével a dimenzió adatok kezelése is bővül.

A súly értéket két részre bontottuk: a jelenlegi súly megmaradt bruttó súlynak és bevezettük a nettó súly fogalmát. A korábbi súly értékek – bruttó, csomagsúlyként – használatosak mindenhol: csomagküldés, szállítólevél/bizonylatok alapértelmezés. De lehetőség van a nettó súly feltüntetésére is és bizonylattömbönként külön állítható a dimenzió/kiterjedés megjelenítési lehetősége.

 

vamzoll

A termék súlyának beállítási lehetősége kényelmi funkció, akár úri luxus is lenne, ha 2015-től nem lennének adóváltozások: az EKÁER (“Elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer” = az ÁFA ellenőrzés vélt csodafegyvere) megköveteli a hazánk útjain fuvarozott termékek kg pontosságú nyilvántartását, a szállítói bizonylatokon való feltüntetését. A Symbol Ügyvitel már felkészül az EKÁER rendszer használatára. (Info: Dr. Szeiler)

Az adatimport varázsló természetesen kezeli az új adatokat is, emellett a tömeges adatmódosítási funkciók között is szerepel a nettó<->bruttó súly értékeinek másolása, kezelése.

Útnyilvántartás újdonságok

Útnyilvántartás modulunk az elmúlt egy évben nem várt népszerűségnek örvendett. Sok ügyfelünk az integráltsága miatt választotta a megoldást. Az önálló útnyilvántartás programokkal ellentétben a dolgozótörzs integráltsága, a partnertörzs szoros kapcsolata nem csak előny, hanem alapvető elvárás.

A Symbol Ügyvitelben megszokott újítások ebben a modulban is tetten érhetőek: az elmúlt időszakban a Google távolságmeghatározás és a NAV-tól programból letölthető üzemanyagárak mellett nem csak kényelmi, hanem statisztikai adatokkal is bővül(t) a járművek és velük megtett távolságot nyilvántartó modul.

Az induló km állás és a használatba vétel dátuma két fontos adat: Ezek segítségével a gépjármű kora, a megtett km-ek alapján a napi és havi futásteljesítmények kimutathatóak és a vezetőknek pontos információval szolgálnak a járművek terheléséről.

Figyelem! Az ügyviteli rendszerekben nem csak a kötelező adatokat (számlák, pénztárbizonylatok, stb.) érdemes tárolni. A céggel kapcsolatos minden adat jó szolgálatot tesz, amikor információ lesz belőle és ezek alapján döntések születnek a cégben.

Symbol Ügyvitel v1.112 – “Kingston”

A nyári pihenések után, közben kiadásra kerül a Symbol Ügyvitel 1.112-es verziója, amely apró, de ugyanakkor fontos módosításokat tartalmaz. Kényelmi funkciókkal bővítettük a rendszert és körülbelül 10-15%-ot gyorsítottunk/optimalizáltunk az adatbázis kapcsolatokon. Ez nem csak gyorsítást, hanem nagyobb stabilitást is jelent.

A verziók mindegyike olyan városról kapja a nevét, amelyben az ST összetétel szerepel. Ez a verzió egy kis amerikai kisvárosról (24 ezer lakos) kapta a nevét, amely New York állam fővárosa volt 1777-től. A Hudson folyó miatt már régóta kereskedelmi központ, de fontos közúti forgalmat is bonyolít. Emellett – jellemzően az amerikai közlekedési kultúrára – 100km-es közelségben négy repülőtérrel is bír. A kis közösség egyik nevezetessége, hogy minden hónap első szombatján $1-ért megy az Art-busz, amely a művészeti galériákat sorban meglátogatja a Tourist trolley-val (régi típusú városnéző busz).

 

Az alábbi fontos változásokat érdemes kiemelnünk, de itt a  teljes lista:

!Bizonylat dátumok fokozott ellenőrzése
A bizonylat dátumok fokozott ellenőrzése (rendszerbeállítások) nem engedi adott napnál régebbi vagy újabb bizonylat kiállítását. A tolerancia értékek a kelt, teljesítés és fizetési határidőre külön-külön adhatóak meg.

Forgalmi kimutatások; időszakok összehasonlítása
A forgalmi kimutatásokon lehetőség van két dátumidőszak összehasonlítására.

Vevő, szállító és termék másolás
Vevő, szállító és termék másolás során lehetőség van kiválasztani, hogy a forrásadatok közül melyek kerüljenek másolásra.

Bejövő oldal; más szállító bizonylata
Bejövő oldalon is van lehetőség más szállító bizonylatát átvenni forrásbizonylatként.

Szállítói bizonylatok; szállító módosítása
Szállítói bizonylatokon a mentést követően is van lehetőség a szállító módosítására.

Optimalizált adatbázis kapcsolatok
Felhős működésben az adatbázis kapcsolatok újrafelhasználásra kerülnek, emiatt nem jön létre minden alkalommal újabb kapcsolat, ha van még újrafelhasználható példány.

Drag and drop a kimutatásokon
Drag and drop műveletek elérhetőek a kimutatásokon is, ahol az oszlopok függvényében vevő vagy termék kerül a drag and drop vágólapra.

Törölt raktárak megjelenítése
A törölt, rejtett (és projekt-) raktárak legördülő listában való megjelenítése a felhasználói beállításokban állítható, az alábbi módokon lehetséges: 5mp után, második lenyitásra, SHIFT nyomva tartásával.

Telepítő; Office.NET kikapcsolása
A telepítőben az Office.NET 64bit telepítését nem ajánlja fel a rendszer, mert a natív XLSX és XLS 64bit olvasási képesség miatt erre nincs szükség.

Vevő és érdeklődő partnerkapcsolatok a listán
Vevők és érdeklődők listájáról azonnal elérhetőek a partnerkapcsolatok. Helyben tudunk létrehozni újat, vagy listázni a meglévőeket.

Korábbi napi háttérképek
Korábbi napi háttérképek is elérhetőek a főablak jobb-klikkes menüjében.

Méretezhető dialógus ablakok
A méretezhető dialógus ablakok mérete és helyzete is elmentésre kerül.